Oosterhamrik Race Tracé Nee: “Stem niet op één van de coalitiepartijen”

nieuws
Foto: Gert Jan Rus

De actiegroep “Oosterhamrik Race Tracé Nee” roept samen met andere organisaties stadjers op om bij de gemeenteraadsverkiezingen niet te stemmen op één van de coalitiepartijen. Vanmiddag werden de plannen van het college voor de Oosterhamrikzone besproken in de raadscommissie Beheer en Verkeer.

De coalitie, bestaande uit GroenLinks, Partij van de Arbeid, VVD en D66, was kritisch op de gevolgen van de verkeersplannen voor de wijk Oosterpark en de Professorenbuurt. Er zou meer onderzoek moeten komen. Als het plan zoals het er nu ligt doorgaat zal de Vinkenstraat een busbaan worden en wordt de huidige busbaan langs de Oosterhamrikkade een autoweg waar dagelijks 12.000 auto’s en vrachtwagens langskomen. Alle oppositiepartijen zijn faliekant tegen het plan. Na vandaag lijkt duidelijk dat er steeds meer twijfel is over de Oosterhamrikzone, zelfs bij de collegepartijen.

Gert Jan Rus van de actiegroep “Oosterhamrik Race Tracé Nee” was vanmiddag samen met tientallen buurtbewoners aanwezig op het stadhuis. “Wat natuurlijk opviel is dat bij raadsleden van GroenLinks, Partij van de Arbeid, VVD en D66 zorgen zijn over de gevolgen van de plannen. Maar ook Wim Koks van de SP en Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland waren ongekend fel”, aldus Rus.

“Vanavond is er overleg tussen de actiegroep “Oosterhamrik Race Tracé Nee”, Bewonersorganisatie Oosterpark en betrokken bewoners. Wij willen dat mensen op 21 november niet gaan stemmen op GroenLinks, Partij van de Arbeid, VVD of D66. Als deze partijen de straat op gaan om stemmen te werven lopen wij met ze mee en delen flyers uit om stadjers te overtuigen niet op hen te gaan stemmen”, besluit Rus.