Kleinere woontoren in wijk Reitdiephaven

wijken

Er komt een kleinere woontoren in de wijk Reitdiephaven. Ook komt de toren verder van de haven te liggen. Voor dit plan lijkt er een meerderheid in de gemeenteraad te zijn.

In eerste instantie zou hij 52 meter hoog worden. Omwonenden en de eigenaar van de jachthaven vinden dat de toren niet past in de haven, met zijn karakteristieke woningen. Het stadsbestuur gaat toch voor hoogbouw, gezien de grote vraag naar woningen. De toren wordt minder hoog en minder breed.

Wethouder Van der Schaaf gaat opnieuw praten met omwonenden, betrokkenen en de projectontwikkelaar. Of de toren er daadwerkelijk komt, wordt volgende week bepaald door de gemeenteraad.

Deel dit artikel:

 1. Ik heb contact gehad met de politie en het OM.

  Omdat ik aangifte wil doen tegen burgemeester Peter den Oudsten, wethouder Roeland van der Schaaf, ambtenaren en de bedrijven Actiflow en AAS.

  Ik kan binnen twee minuten aantonen dat zowel de windhinder (Actiflow) als de bezonningrapporten (AAS) dermate vals zijn dat het duidelijk is dat B&W – met haar gevolg waaronder de Gemeenteraad – weigeren lessen te leren uit de rampen die bij het Groninger Forum.

  Terwijl ik die problematiek al jarenlang en diverse malen heb aangekaart.
  Ik weiger in een corrupte stad te leven.

  Eerlijkheid is het begin!

  Mevrouw Kiki

  PS
  Er moeten in woonwijken open plekken zijn, om te spelen en te dansen.
  Dus moet dit ┬┤festivalterrein┬┤ blijven bestaan.

 2. Vreemd, het huidige bestemmingsplan staat 25 meter bouwhoogte toe. Waarom men daar niet simpelweg aan vast wil blijven houden is mij een raadsel. Immers men wilde, getuige een recente uitspraak van de huidige wethouder van der Schaaf, het woord kwaliteit gestalte gaan geven bij nieuwbouw in deze stad. Waarom dan nu toch een nieuwe in beton gegoten woonhok voorzien van kijkgaten, anders kun je het niet noemen, daar neer willen zetten?

  Klaarblijkelijk blijft men toch vasthouden aan rendementsbouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *