Nieuwe bluskleding voor Groninger brandweer

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

De Groninger brandweer krijgt nieuwe uitrukkleding. De nieuwe pakken werden woensdagavond bij een officiële gelegenheid gepresenteerd in de brandweerkazerne in Grijpskerk. Dat meldt de incidentenwebsite niekerknieuws.nl.

De afgelopen periode zijn verschillende pakken in diverse omstandigheden getest. Na verschillende aanpassingen kwam één bedrijf als winnaar uit de bus die de kleding de komende tijd gaat leveren. Als eerste zijn de blusgroepen van Grijpskerk en Oldehove in het nieuw gestoken. De komende tijd zijn de andere blusgroepen in de provincie aan de beurt.

De nieuwe pakken hebben in vergelijking met het oude materiaal een lichtere kleur waardoor de hulpverleners beter zichtbaar zijn.

Foto: Robert van der Veen – niekerknieuws.nl
Foto: Robert van der Veen – niekerknieuws.nl
Deel dit artikel: