Nieuw gebouw OOG Radio en Tv geopend door burgemeester

Het nieuwe gebouw van OOG Radio en Televisie op de Zernike Campus is dinsdagavond officieel geopend door burgemeester Peter den Oudsten (PvdA). “Het is buitengewoon knap hoe jullie je als omroep weten te handhaven.”

OOG verhuisde ruim drie maanden geleden van de Akkerstraat naar de Zernike Campus. Het nieuwe gebouw wordt gedeeld met de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderkomen is volledig naar eigen wens ingericht, waarbij alle afdelingen dicht bij elkaar zitten en de lijntjes kort zijn. De opening vond plaats onder grote belangstelling, waarbij de burgemeester de officiële openingshandeling verrichte door het instarten van een jingle op de radio. In zijn toespraak roemde hij de lokale omroep. “In de 36 jaar dat OOG bestaat is het medialandschap ontzettend veranderd. OOG is daarin mee veranderd en als lokale omroep altijd een ontzettend belangrijke factor geweest. Ook een voorbeeld voor de regionale omroepen. Ik vind het buitengewoon knap dat de omroep zich weet te handhaven, en dat er hier uitstekende kwalitatieve producten geleverd worden.”

OOG is verbonden met de stad
Den Oudsten noemt het voortbestaan van een lokale omroep ook belangrijk. “Een stad als Groningen heeft een hele rijke samenleving. We moeten ervoor zorgen dat deze samenleving bijeengehouden blijft, dat al die mensen bij elkaar kunnen leven, maar elkaar ook het geluk gunt. Uiteraard is dat een verantwoordelijkheid voor het gemeentebestuur, maar ook zeker voor de media, en de lokale omroep in het bijzonder. OOG is verbonden met de stad, en brengt onderwerpen die dicht op de samenleving staan.”

Samenwerken met de Hanze is verrijkend
De verhuizing naar de Zernike Campus noemt Den Oudsten een hele logische. “Samenwerken met de Rijksuniversiteit en met name met de Hanzehogeschool is nodig, maar ook verrijkend.”

OOG Tv heeft in twee reportages aandacht besteed aan de verhuizing. Eind-februari toen de bouw en verhuizing in volle gang was, en begin maart op de eerste werkdag in het nieuwe gebouw.

Foto: Henri Haan