Nieuw gebouw OOG Radio en Tv geopend door burgemeester

Het nieuwe gebouw van OOG Radio en Televisie op de Zernike Campus is dinsdagavond officieel geopend door burgemeester Peter den Oudsten (PvdA). “Het is buitengewoon knap hoe jullie je als omroep weten te handhaven.”

OOG verhuisde ruim drie maanden geleden van de Akkerstraat naar de Zernike Campus. Het nieuwe gebouw wordt gedeeld met de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderkomen is volledig naar eigen wens ingericht, waarbij alle afdelingen dicht bij elkaar zitten en de lijntjes kort zijn. De opening vond plaats onder grote belangstelling, waarbij de burgemeester de officiële openingshandeling verrichte door het instarten van een jingle op de radio. In zijn toespraak roemde hij de lokale omroep. “In de 36 jaar dat OOG bestaat is het medialandschap ontzettend veranderd. OOG is daarin mee veranderd en als lokale omroep altijd een ontzettend belangrijke factor geweest. Ook een voorbeeld voor de regionale omroepen. Ik vind het buitengewoon knap dat de omroep zich weet te handhaven, en dat er hier uitstekende kwalitatieve producten geleverd worden.”

OOG is verbonden met de stad
Den Oudsten noemt het voortbestaan van een lokale omroep ook belangrijk. “Een stad als Groningen heeft een hele rijke samenleving. We moeten ervoor zorgen dat deze samenleving bijeengehouden blijft, dat al die mensen bij elkaar kunnen leven, maar elkaar ook het geluk gunt. Uiteraard is dat een verantwoordelijkheid voor het gemeentebestuur, maar ook zeker voor de media, en de lokale omroep in het bijzonder. OOG is verbonden met de stad, en brengt onderwerpen die dicht op de samenleving staan.”

Samenwerken met de Hanze is verrijkend
De verhuizing naar de Zernike Campus noemt Den Oudsten een hele logische. “Samenwerken met de Rijksuniversiteit en met name met de Hanzehogeschool is nodig, maar ook verrijkend.”

OOG Tv heeft in twee reportages aandacht besteed aan de verhuizing. Eind-februari toen de bouw en verhuizing in volle gang was, en begin maart op de eerste werkdag in het nieuwe gebouw.

Foto: Henri Haan
Deel dit artikel:

 1. En de reaguurders die deze zender groot hebben gemaakt, werden voor het gemak maar opzij geschoven ;-)

  Ik was zelfs bij de allereerste proefuitzending op televisie. Dus, dan is het al helemaal zuur dat ik nooit uitgenodigd ben!

 2. Hebben corrupte ambtenaren en foute bestuurslui aan oogtv wel eens smeergeld/steekpenningen aangeboden om hun politieke macht te versterken door verzwegen dossiers over schandalen en affaires uit de groningse media te houden? Bv. Over de bankcrisis met ijslandse investeringen? En andere doofpot-problemen? Kortom komt alles boven tafel of worden de kruimels onder het tapijt geveegd.ik wil niet dat groningen een politieke mafia stad word!
  Bij de politietop werden sexfeestjes georganiseerd en dure kadoos en reistripjes aangeboden hoe zit dat bij de politieke wereld eigenlijk…laat de media maar antwoord geven..dan horen we het wel op oogradio..

  1. Het is inderdaad niet objectief Nicky, daarom zijn die gevestigde politieke functionarissen dan ook zo blij.

   Als er maar genoeg subsidiestroom richting de noordelijke media gaat, dan snijdt het mes aan 2-kanten. De gevestigde politieke functionarissen met een verzekerd aantal zetels en daarmee het prolongeren van hun corruptienetwerken. Ondertussen het ziekmakende beleid over Groningen kunnen blijven uitstrooien. En anderzijds de noordelijke media met behoudt van hun baan. Zo blijft het zaakje in evenwicht. Over de rug van hun inwoners.

   Icesave was inderdaad een doofpot affaire. Waar die Moorlag ook bij was betrokken. Het liep met een sisser af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *