Verhuizing OOG Radio en tv in volle gang

OOG Radio en Televisie verhuist deze week naar haar nieuwe pand aan de Kadijk op de Zernike Campus. “Het is een flinke klus en het is ook wel een beetje jammer dat we dat mooie pand aan de Akkerstraat verlaten.”

De lokale stadsomroep zat de afgelopen 25 jaar nabij het Noorderplantsoen. “Het is een mooi pand maar de indeling was niet handig”, zegt directeur Evert Janse. “Daarnaast willen we ons veel meer gaan toeleggen op samenwerking met kennisinstellingen als de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Daarom is het geweldig om te kunnen verhuizen naar de Kadijk op de Zernike Campus.”

Het verhuizen van een radio- en televisieomroep is een flinke uitdaging. “We hebben er voor gekozen om de uitzendingen gewoon door te laten gaan”, zegt Mark Hulsebosch die de verhuizing tot in de puntjes heeft voorbereid. “Terwijl er in de Akkerstraat nog gewoon programma’s worden gemaakt is deze week aan de Kadijk begonnen met de opbouw van de studio- en redactieruimtes. En dat is best spannend omdat je van zoveel partijen afhankelijk bent. Maar tot nu toe ben ik tevreden.”

Het nieuwe pand biedt behalve aan OOG straks ook onderdak aan de Hanzehogeschool en de RuG. “Wij krijgen de beschikking over de eerste verdieping waardoor we gerealiseerd hebben dat productieruimtes heel dicht bij elkaar zitten en de lijntjes dus heel kort zijn”, zegt Janse.

Of de verhuizing op tijd klaar zal zijn is Janse nog onzeker. “Op dit moment ben ik optimistisch maar omdat het zo’n complexe verhuizing is zullen we vast en zeker nog wel wat problemen tegen komen.”

Deel dit artikel:

  1. Mooi dan kan eindelijk dat lelijke de studio aan de Akkerstraat gesloopt worden.
    Bouw daar mooie appartementen in de stijl van de buurt, dat witte gebouw past daar niet.
    Moesstraat ziet er ook niet uit.

  2. 33 jaar? ‘het bestaan van de omroep’. In mijn beleving heb ik ergens in 1982 of 1983 een uitzending van Oog meegemaakt. Het betrof een proefuitzending. Dat wel. Als de eerste woningen die waren aangesloten op de kabel. Vandaar de primeur destijds als één van de weinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *