Verhuizing OOG Radio en Televisie voltooid

Na een aantal weken hard werken is OOG Radio en Televisie afgelopen weekend verhuisd naar de Zernike Campus. “Ik ben heel erg trots.”

“Twee weken geleden zijn we begonnen met de verhuizing van de technische installaties”, vertelt directeur Evert Janse van RTV OOG. “We hebben ervoor gekozen om de uitzendingen door te laten gaan zodat kijkers en luisteraars niets zouden merken. Daarom werd als eerste de radio- en televisie infrastructuur in het nieuwe gebouw opgebouwd, terwijl de uitzendingen vanuit het oude gebouw aan de Akkerstraat gewoon doorgingen. Natuurlijk kom je dan problemen tegen. De vorst bijvoorbeeld waardoor we niet in de grond konden graven, maar uiteindelijk ben ik heel erg trots en blij op het resultaat.”

De nieuwsredactie heeft tot afgelopen vrijdag gewerkt aan de Akkerstraat en is afgelopen weekend verhuisd. “Dit is mijn eerste werkdag in het nieuwe pand”, vertelt Gert van Akkeren, die radioluisteraars vooral kennen als de stem die op de halve uren het radionieuws leest. “Het is een mooi wit en nieuw pand. Het is nog een beetje wennen waar welke ruimte is, maar dat komt allemaal goed.”

Op de Zernike Campus heeft OOG de intentie om samen te gaan werken met de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

Deel dit artikel: