Be Quick 1887 start finale nacompetitie met remise

Be Quick 1887 heeft donderdagavond  in de uitwedstrijd tegen hoofdklasser GOES met 2-2 gelijkgespeeld. Be Quick verspeelde een 2-0 voorsprong. Het was de eerste wedstrijd van de finale in de nacompetitie met als inzet een plek in de derde divisie op zondag. Zondag is de return in het Esserbergstadion.

Be Quick kwam in Zeeland na 21 minuten op voorsprong toen Jop Dekker een voorzet van Rick Wiersma in eigen doel gleed. Na een half uur kopte Robert Talens een voorzet van Kees Noordmans raak. Erwin Franse kreeg nog een goede kans voor GOES. Daan Driever stuitte vlak voor rust namens de Groningers op doelman Brian Meulmeester.

GOES kwam vlot na rust op 1-2 na een fout van Be Quick doelman Robert Smit. Erwin Franse profiteerde. Franse was dicht bij de gelijkmaker, maar via Smit ging de bal tegen de paal. Smit greep nog een keer goed in voordat Franse gevaarlijk kon worden. Vanuit een strafschop kwam GOES alsnog op 2-2 door Sherief Tawfik in de 78e minuut. GOES kreeg nog een grote kans, maar Smit stopte een inzet van Daniel Wissel.

Arnoud Bentum had voor Be Quick in de slotfase nog de winnende op de schoen, die echter door Meulmeester werd gepareerd. Daan Driever schoot daarna voor Be Quick net over, zodat het 2-2 bleef. Be Quick heeft daarmee nog voldoende uitzicht om het verblijf in de derde divisie met een jaar te verlengen.