Be Quick 1887 degradeert uit derde divisie

Be Quick 1887 is zondagmiddag in eigen huis gedegradeerd naar de hoofdklasse. Na de 2-2 donderdag in Zeeland tegen GOES werd het in de tweede finalewedstrijd in de nacompetitie 2-0 voor GOES.

Voor zo’n duizend toeschouwers was GOES voor rust de betere ploeg. Na 26 minuten scoorde Tim de Winter. Be Quick ontsnapte voor de pauze toen twee ballen op paal en lat belandden.

Na rust speelde Be Quick wat beter, maar een goed resultaat zat er nooit in. Na 73 minuten besliste Rick de Punder de wedstrijd. Be Quick streed nog door en kreeg een paar kansen, maar de bal wilde er niet in. Be Quick speelde twee seizoenen in de derde divisie. Vorig jaar werden de Groningers nog zesde, maar nu moest via de nacompetitie degradatie voorkomen worden.

“Zij waren beter en wij hartstikke slecht”, aldus verdediger Jorin  Keekstra. “We hebben tot het einde geprobeerd om er iets uit te halen, we hebben alles gegeven, maar het zat er niet in”. “Een club als Be Quick hoort in de derde divisie”, zei aanvoerder Robert Talens. “De degradatie naar de hoofdklasse is zuur en doet pijn”.

“Er gaan veel jongens weg en ze hadden het kunnen laten lopen”, aldus de naar Flevo Boys vertrekkende trainer Kevin Waalderbos. “Maar we wilden er alles aan doen om Be Quick in de derde divisie te houden. Het is jammer dat het in de laatste wedstrijd niet is gelukt. Ik heb fantastisch met de jongens samen gewerkt en kijk er met trots op terug”.

Be Quick 1887 moet het in de hoofdklasse doen met een bijna nieuwe selectie. Want van de spelers die vandaag binnen de lijnen kwamen, spelen alleen doelman Robert Smit, de verdedigers Twan Nieboer en Djarni Leidelmeijer en aanvaller Arnoud Bentum volgend seizoen bij de Groningers. Steven Wuestenenk is de nieuwe trainer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *