Slecht weer Sahara houdt gierzwaluw op

nieuws
Copyright: Sovon.nl

De eerste gierzwaluwen zijn gesignaleerd boven de stad maar massaal is de aanwezigheid nog niet. Slecht weer boven de Sahara zou de oorzaak kunnen zijn.

De Gierzwaluwbescherming Nederland krijgt momenteel veelvuldig de vraag: Waar blijven de gierzwaluwen nou?

“De theorie is nu dat slecht weer boven de Sahara en/of tussen noord Afrika en Europa de via westelijk Afrika trekkende vogels parten heeft gespeeld. De via oostelijk Afrika trekkende soorten zouden grotendeels normale aantallen laten zien en op normale of vroege tijden aankomen. Uiteindelijk zullen ook de tijdelijk opgehouden gierzwaluwen onze regio weten te bereiken. Het is een nog geen bevestigd bericht maar klinkt zeker als een goede mogelijke verklaring.”

Deel dit artikel:

  1. het blijft toch geen maanden slecht weer? normaal gesproken komen de eerste al eind april aan en worden het
    er steeds meer! ik woon in scheveningen en heb er 1x 3 gezien en gisteravond heel zielig slechts 1!!!
    ik denk eerder dat er steeds minder gelegenheid is om te broeden en er steeds minder nieuwe zwaluwtjes geboren worden. elk jaar zie je de hoeveelheid afnemen waar volgens mij ook de slechte luchtkwaliteit de schuld van is en
    wij mensen, want wie maakt er zich tegenwoordig nog druk om een vogel?lieneke

  2. Het is bijna eng, in onze stad Hoorn, nh worden ieder jaar honderden zwaluwtjes gesignaleerd maar nu bijna niks! Een paar gezien en dat was het wel. Hoe is godsnaam mogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *