Provincie Groningen subsidieert detailhandel voor 2,5 miljoen euro

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De provincie Groningen gaat de detailhandel, kleinschalige horeca en diensten ondersteunen met een subsidieregeling ter waarde van 2,5 miljoen euro. De subsidie is bedoeld om ondernemerschap en de beleving van winkelgebieden te stimuleren.

Ook wordt er, in samenwerking met MKB Noord, een speciaal programma gestart om kleine ondernemers te ondersteunen. Onder begeleiding van deskundigen gaan de ondernemers onderzoeken welke voordelen de digitale wereld hen te bieden heeft, bijvoorbeeld de inzet van social media. Daarnaast wil de Provincie het mogelijk maken om met subsidie een winkelpand op te knappen.

De detailhandel heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad, zo stelt de Provincie. Niet alle ondernemers hebben zich even makkelijk aan kunnen passen aan toename van het internetwinkelen, de gevolgen van de economische crisis en de bevolkingsdaling. De investering van de Provincie is onderdeel van de landelijke retailagenda, die samen met andere provincies en het ministerie van Economische Zaken in 2016 is ondertekend.