ProRail verwijdert historische perronkappen hoofdstation Groningen

nieuws
Foto: ProRail

Omdat tijdens het hemelvaartsweekend geen treinen rijden op het traject Groningen-Assen, wordt alvast begonnen met het verwijderen van een deel van de stationsbekapping op het hoofdstation. Dit ter voorbereiding op de uitgebreide restauratie van de gehele bekapping die tot 2020 gaat duren.

De delen aan de oostzijde van perron 1 worden gedemonteerd voor onderzoek en ter voorbereiding op de restauratie. In oktober zal nog eens een vijftal delen worden verwijderd aan de westzijde van perron 1. Als veiligheidsmaatregel zullen er in de komende maanden betonblokken en staaldraad geplaatst ter ondersteuning van de bestaande overkapping.

ProRail zegt dat er tijdens de restauratie voldoende plekken zullen blijven op het station om beschut te kunnen staan. De monumentale kapconstructies van perron 1 en 2 zijn gebouwd in de periode van 1894-1896. Door hun leeftijd voldoen ze echter niet meer aan de eisen en is groot onderhoud noodzakelijk.

Deel dit artikel:

 1. Ach, wat erg dat ze die mooie overkapping verwijderen.
  Ze voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd?
  Nooit iets van gemerkt.
  Het geluid was daar prachtig.
  Ik ga er 100% vanuit dat ze weer – opgeknapt en al – terugkomen…?!!

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *