Nijestee krijgt zwartboek

Bewoners uit Vinkhuizen hebben woensdagmiddag aan directeur Pieter Bregman van woningcorporatie Nijestee een zwartboek overhandigd met voorbeelden van schimmels in hun woningen.

De SP is al een aantal jaren bezig om samen met bewoners te inventariseren hoe erg de schimmelproblematiek in de wijken is. Het komt voor bij alle woningcoöperaties met name in Selwerd, Vinkhuizen en Paddepoel. Jimmy Dijk van de SP zegt ‘De gemeenteraad moet een actieplan opstellen.’ Pieter Bregman is blij met het zwartboek want woningcoöperaties vaak niet hoe het gesteld is met de schimmels in de woningen. ‘We weten nu weer wat meer en we zijn al bezig met een groot onderzoek’

De bewoners zijn niet gerust op een goede afloop, Riekje Duuren zegt: ‘Het is onwil, het kost hun geld natuurlijk en ze vangen liever dan dat ze wat uitgeven’