Leegstandswet inschakelen bij bordelen A-Kwartier

Het stadsbestuur wil een leegstandsverordening in het leven roepen om onwillige eigenaren van voormalige prostitutiepanden in het A-Kwartier te dwingen mee te werken aan de herontwikkeling van de buurt.

‘Geconstateerd wordt dat een aantal panden in de Hoekstraat al geruime tijd leeg staat en er geen (bekende) plannen zijn om het vastgoed te herontwikkelen. Gesprekken met de eigenaren hebben tot op heden niet geleid tot gewenste ontwikkelingen. Er is sprake van verpaupering van de panden. Dit komt de leefbaarheid van de straat niet ten goede en heeft een remmende werking op de ontwikkeling.’

Ervaringen van andere gemeenten (waaronder Amsterdam, Tilburg en Oldambt) laten zien dat een leegstandsverordening een effectief instrument is om met de eigenaren te spreken, wanneer er op andere wijze geen voortgang wordt geboekt.

Deel dit artikel:

  1. Dit gaat leiden tot jarenlange rechtszaken. De eigenaar doet er niks mee, omdat deze wil worden uitgekocht door bijvoorbeeld de gemeente. Daar heeft de gemeente geen szin in, en dus naar de rechter dan maar. En de panden verpieteren vrolijk verder.

  2. Zei ik toch? Panden staan leeg, gemeente had zoveel plannen, komt niks van terecht.
    Prostituee’s moesten oprotten, momenteel staat deze straat troosteloos bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *