FNV, CNV en werkgevers hervatten cao-overleg trein

Het overleg in de cao Multimodaal tussen de FNV, CNV en de werkgevers wordt hervat. Dit meldt de vakbond maandagmiddag.

“We zijn door de vervoerders Arriva en Keolis uitgenodigd om het overleg te hervatten over de cao-Multimodaal”, zegt Pieter Beuzenberg van FNV Streekvervoer. “We hebben altijd gezegd dat wanneer er perspectief wordt geboden, wij meer dan bereid zijn om weer aan tafel te gaan”.

Onder de cao Multimodaal vallen in totaal zo’n duizend werknemers. In het Noorden gaat het vooral om treinmachinisten en stewards die bij Arriva werken. Het is op dit moment nog onbekend of de vakbonden CNV en VVMC ook aan gaan schuiven bij de gesprekken.

De cao Multimodaal is een andere cao dan de cao Streekvervoer. Deze geldt voor 12.000 werknemers, en deze onderhandelingen bevinden zich nog in een impasse. Omdat deze onderhandelingen moeilijk verlopen beginnen er dinsdag estafettestakingen.