Donar slaat eerste slag tegen Leiden

Donar is de finaleserie van de play-offs om de landstitel begonnen met een ruime 105-66 overwinning op ZZ Leiden.

De Groninger basketballers hadden het alleen in het eerste kwart lastig tegen de Leidenaren. Carrington Love en Clayton Vette scoorden allebei 9 punten in dat kwart, dat eindigde bij 21-24. In het tweede kwart denderde Donar echter over de tegenstanders heen. Een kwartuitslag van maar liefst 35-15 zorgde voor een 56-38 ruststand. Na rust liep Donar alleen maar verder uit, tot 84-55 aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart doorbrak jeugdspeler Rienk Mast met een lay-up de 100-puntengrens.

Topscorers bij Donar waren Drago Pasalic met 17 punten, Brandyn Curry met 14 punten en Jason Dourisseau met 13 punten. Evan Bruinsma speelde ook weer mee. Hij kwam tot 9 punten. Maar liefst zes spelers haalden 10 punten of meer bij Donar. Daarnaast kwamen 33 van de 36 fieldgoals vanuit een assist van een medespeler, wat een bijzonder hoog percentage is. Bij Leiden was Carrington Love topscorer met 22 punten.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 1-0 voor Donar. De tweede wedstrijd wordt komende donderdag gespeeld in Leiden. Op zaterdag is de derde wedstrijd, in MartiniPlaza.