Debat over winkelcentrum Paddepoel

nieuws
winkelcentrum paddepoel

De fracties van SP, CDA, PvdA en Stad en Ommeland hebben een actualiteitendebat aangevraagd over de situatie rond winkelcentrum Paddepoel.

Het gaat om de aanhoudende boetes en aanmaningen van de Vereniging van Eigenaren naar winkeliers die zich niet houden aan de openingstijden. De vereniging blijft maar boetes opleggen en lidmaatschapsgeld eisen van ondernemers die geen lid meer zijn van de Vereniging van Eigenaren.

De partijen vinden dat vreemd, omdat de rechter in januari bepaalde dat onder meer de fietsenmakers zich niet meer hoeven te houden aan de openingstijden en geen lidmaatschapsgeld meer verschuldigd zijn. Het gaat om hoge boetes. Bij Bloemen Mozaiek dreigt een boete van 68 duizend euro. De claim is neergelegd bij de vader van de huidige eigenaar. Deze inmiddels 84-jarige man heeft de winkel ooit opgebouwd.

Daar komt nog bij dat er een grote verbouwing op stapel staat, en dat is vreemd, gezien het feit dat de zaken niet op orde zijn. De vier partijen willen dat de gemeente ingrijpt. Het debat dient woensdag

Deel dit artikel: