Debat over winkelcentrum Paddepoel

nieuws
winkelcentrum paddepoel

De fracties van SP, CDA, PvdA en Stad en Ommeland hebben een actualiteitendebat aangevraagd over de situatie rond winkelcentrum Paddepoel.

Het gaat om de aanhoudende boetes en aanmaningen van de Vereniging van Eigenaren naar winkeliers die zich niet houden aan de openingstijden. De vereniging blijft maar boetes opleggen en lidmaatschapsgeld eisen van ondernemers die geen lid meer zijn van de Vereniging van Eigenaren.

De partijen vinden dat vreemd, omdat de rechter in januari bepaalde dat onder meer de fietsenmakers zich niet meer hoeven te houden aan de openingstijden en geen lidmaatschapsgeld meer verschuldigd zijn. Het gaat om hoge boetes. Bij Bloemen Mozaiek dreigt een boete van 68 duizend euro. De claim is neergelegd bij de vader van de huidige eigenaar. Deze inmiddels 84-jarige man heeft de winkel ooit opgebouwd.

Daar komt nog bij dat er een grote verbouwing op stapel staat, en dat is vreemd, gezien het feit dat de zaken niet op orde zijn. De vier partijen willen dat de gemeente ingrijpt. Het debat dient woensdag

Deel dit artikel:

  1. Deze toestand is een brevet van onvermogen voor wethouder Van Keulen. Wat zal hij de raad te melden hebben? Dat er een volgend muizenstapje aan zit te komen? Afgelopen kerst nog kwam de wethouder als een brave knecht opdraven om het kerstfeestje van Beeres in het winkelcentrum op te luisteren.

    Zie het met eigen ogen op 0:58 van de reportage: https://www.oogtv.nl/2017/12/kerst-in-paddepoel/

    M.b.v stadsadvocaat en VVD-vriendje Rens Snel denkt de wethouder zijn bestuurlijke apathie afgedekt te hebben. Ik ken Rens nog uit zijn studententijd. Heb weleens een biertje met hem gedronken op Pelsterstraat 23 waar hij toen rondliep als actieveling bij de SORUG, de toenmalige rechtse studentenvakbond. Ik hoop voor Rens dat hij helder op zijn netvlies heeft staan dat hij is ingehuurd door het Stadsbestuur. En niet door VVD-vriendje Van Keulen, die toevallig nu ook even wethouder is. En dat zijn juridische adviezen daardoor niet gekleurd zijn. Dat verklaart m.i. haarfijn waarom de wethouder de stadsadvocaat heeft ingeschakeld en de eigen gemeentelijke juristen heeft gepasseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *