Bevrijdingsdag maakt van Laanhuizen ‘oorlogsgebied’

nieuws
Foto: Audrey Wijnberg

Afval, blikjes en glas. Bevrijdingsdag heeft zijn sporen achtergelaten in de wijk Laanhuizen. “Jammer dat het zo moet.”

“Het is niet te geloven”, zegt buurtbewoonster Audrey Wijnberg. “Laanhuizen is in één dag veranderd in een soort van oorlogsgebied. Afvalbakken die omgegooid zijn, blikjes die rondslingeren, glas dat op de weg ligt en fietsen die er op een vreemde manier bij liggen.” Ook via social media-kanalen komen klachten binnen. “Is er eigenlijk wel toezicht in de wijken rondom het Stadspark”, vraagt Aina Jongman zich af. “Veel ‘loperij’ door de wijk en er wordt veel rommel op straat achtergelaten.”

Volgens de bewoners springt de situatie aan de Concourslaan het meest in het oog. Maar ook aan de Koeriersterweg, achter het Willem Lodewijk Gymnasium, en op de Sabotagelaan ligt veel rotzooi. De gemeente Groningen laat weten dat de organisatie van het Bevrijdingsfestival verantwoordelijk is voor het opruimen van de rommel, en dat zij zondag een schoonmaakactie in de wijken rondom het Stadspark zullen gaan houden.

Deel dit artikel:

 1. Niet klagen, moeten ze maar geen verbied moeten geven op eigen gebrachte drinken.
  Tassen controle mag wel beter zag veel jongelui aan de eigen meegebrachte bier.

 2. Het is jammer dat de “hersenloze massa” er zo een zooitje van maken .
  En maar een grote bek hebben over het milieu.
  Ik ben al wat ouder en het zal mijn tijd wel duren maar echt zorgen schijnen ze zich niet te maken over de rommel die men overal neer pleurt.
  Niet <
  ‘schijnt neer te pleuren’ maar.. NEER PLEURT.!!
  Het stationsgebied was spic en span, want daar liepen minstens 3 “vrijwilligers”.. rond die alle neer gepleurde zooi netje opruimden in hun meegebrachte plastic zakken.
  Uit de regelmatig voorbijkomende bussen werden terloops de vuilnisbakjes geleegd.
  Waarvoor hulde.
  Het was een zooitje op de weg en in de bushaltes vlakbij de westerhaven en het Hoendiep waar 2 bedrijven zijn gevestigd van Big Mac.
  A sociaal ..A SOCIAAL
  Het kan ze g@dverdomme geen reet schelen .
  A sociaal zuipen en lallen en brallen ..zich ( denk ik dan ) voorbereidend op hun toekomst in Den Haag waar ons kabinet gevestigd is.
  Leeghoofden.. en languit op straat liggend lallend en brallend , waar wanhopige vrienden ze proberen op te beuren en zelf op hun muil vallen omdat ze net zo bezopen zijn of aan de pillen .
  Ja..Ja.. het gaat goed met ons land .
  Misschien is de sharia zo slecht nog niet ?
  Wat een randdebielen .

 3. Hoezo `dat is de verantwoordelijkheid van het organiserend comité’? Op het festivalterrein, zeker, maar daarbuiten is het de taak van de gemeente. Elk stukje zwerfafval is goed voor een boete van 140 euro. Daar zijn toch BOA’s voor aangesteld, of niet? Laat die dan ook wat nuttigs doen, met zo’n festival kan dat wel uit voor de gemeente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *