Provincie Groningen ziet geen heil in Lelylijn

nieuws
Foto Andor Heij: Trein, Arriva

De provincie ziet het idee van een eventuele Lelylijn niet zitten. Het idee kwam van het Friese VVD statenlid Durk Pool, die dit zaterdag tijdens een interview met Omrop Fryslan te kennen gaf. 

Het idee was om een traject aan te leggen tussen Bremen en Rotterdam. Daarbij zou er een nieuw station gebouwd moeten worden bij Drachten. Het traject zou er uitzien als een lelieblad, waardoor je reis van Groningen naar de randstad nog maar een uur zou duren.

De provincie Groningen vindt dat er geen nieuwe spoorlijnen aangelegd moeten worden, maar gekeken moet worden naar het versnellen van het huidige traject Groningen – Amsterdam. Daarnaast verwijst de provincie naar een ingezonden brief die twee maanden geplaatst is in het Dagblad van het Noorden.