Mannen met 180 hennepplanten aangehouden

nieuws
foto: Sjoerd Rumpt

De politie heeft woensdag 4 april op de A28 in Groningen twee Stadjers aangehouden. De mannen van 27 en 28 jaar worden verdacht van het bezit van hennepplantjes en één van hen van verzet tegen zijn aanhouding.

Agenten controleerden ’s middags omstreeks half vier bij het Julianaplein een personenauto waarvan de APK was verlopen. Tijdens deze controle roken de agenten een hennepgeur. De inzittenden ontkenden, zij hadden niets bij zich.  Maar in de kofferbak zagen de agenten zes dozen met in totaal 180 hennepplantjes liggen. Beide mannen werden aangehouden en de auto in beslag genomen. Eén van de mannen verzette zich. Bij de worsteling die daarbij ontstond, raakte een agent gewond aan zijn hand en een tweede aan zijn arm. Beide agenten hebben aangifte gedaan.

Tijdens de aanhouding werden collega’s gealarmeerd. Meerdere eenheden kwamen te hulp en brachten de verdachten vervolgens naar het politiebureau.