Koningsdag: volop feest in de Stad

nieuws

Het wordt vrijdag extreem druk in de binnenstad vanwege Koningsdag. Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren zijn verjaardag deze ochtend in Groningen.

Tegen elf uur worden ze bij De Prinsenhof verwelkomd door burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de koning René Paas. Vervolgens wandelt het koninklijk bezoek via het Martinikerkhof, de Grote Markt, het Academieplein en de Oude Kijk In’t Jatstraat naar de Vismarkt. Zij maken onderweg kennis met Groningen in al zijn facetten. Rond 13.00 nemen de Oranjes afscheid van de stad.

Vanaf 09.00 uur is er een vrijmarkt in het Noorderplantsoen, en vanaf 10.00 een vrijmarkt speciaal voor kinderen, aan de Westerhaven. Verder is er live muziek op de Vismarkt, met onder meer de bands Orange Skyline en Kensington. Een alternatief is het festival Kingsland op de drafbaan, of het meezingfeest Helden Van Oranje, elders in het Stadspark.

Op de Ossenmarkt is er vanaf 13.00 uur van alles te doen voor ouders met kinderen, en van 15.00 tot 17.00 is er een grachtenfestijn met allerlei versierde bootjes in de diepenring.

Voor meer informatie: zie de website koningsdag.groningen.nl.