Groninger Combinatie degradeert uit Meesterklasse

sport

Groninger Combinatie is door een nederlaag tegen BSG uit Bussum gedegradeerd uit de Meesterklasse schaken.

De Groningers verloren met 4,5-5,5 in de 8e ronde, waardoor ze met nog een ronde te spelen de concurrentie niet meer in kunnen halen. Met een 4,5-1,5 voorsprong leek het goed te gaan, maar de overige vier partijen gingen verloren. Ernst, Brenninkmeijer, Werle en De Boer wonnen hun partijen en Hoeksema speelde remise.

SISSA verloor met maar liefst 9-1 uit van Kennemer Combinatie uit Haarlem. Alleen Jorden van Foreest en Peters speelden remise, de overige acht spelers verloren. Het heeft geen consequenties voor SISSA, want met 7 punten uit 8 wedstrijden waren ze al veilig. Groninger Combinatie staat 10e en laatste met 2 uit 8.

LSG uit Leiden werd kampioen door een 5,5-4,5 overwinning tegen Apeldoorn. Met 15 uit 8 zijn de Leidenaren onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *