Uiterst belangrijke zege FC Groningen op PEC Zwolle

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis een uiterst belangrijke overwinning geboekt op PEC Zwolle. Het werd: 2-0. Het was de eerste winst voor FC Groningen dit jaar. FC Groningen blijft 13e  in de eredivisie met 29 punten uit 27 wedstrijden en behield daarmee een ruime marge op de gevarenzone.

Doelman Sergio Padt voorkwam in de openingsfase dat PEC via Queensy Menig op voorsprong kwam. Daarna kwamen de kansen voor het op dat moment betere FC Groningen. Een scrimmage voor het PEC doel ging er net niet in en Tom van de Looi mikte een enorme kans naast. Na 25 minuten viel de 1-0 alsnog. Een voorzet van Tom van Weert werd door Ryan Thomas in eigen doel gelopen. Ajdin Hrustic mikte vlak daarna net naast het PEC doel. Mimoun Mahi stiftte vlak voor rust de bal nog eens op de onderkant van de lat.

Na de pauze kreeg Ritsu Doan een aardige kans die door PEC doelman Diederik Boer werd gestopt. De ploeg uit Zwolle werd sterker. Menig kopte net naast, Mustafa Saymak stuitte op Padt en Thomas raakte de Groninger lat. Maar FC Groningen maakte het definitief af toen Hrustic in de 90e minuut de 2-0 binnen schoot.