Selwerd op de koffie

Een picknickbank, meer aandacht voor voortuinen en het faciliteren van buurtbijeenkomsten. Het is een greep uit de ideeën van bewoners in Selwerd. De gemeente maakte 160 miljoen euro vrij voor de wijkvernieuwing. Het wijkbedrijf trok daarop met een koffiekar de wijk in om ideeën op te halen.

“We willen van de bewoners zelf weten wat de wijk kan gebruiken”, zegt Maarten Brandts Buijs van Wijkbedrijf Selwerd. “Dan kun je de bewoners naar je toe laten komen, of je kan zelf naar de bewoners toestappen, en dat is wat we hier doen.”

Wijkwethouder Paul de Rook was ook aanwezig, omdat hij de input van bewoners belangrijk vindt. “Dat zijn de mensen die hier moeten wonen. Over het algemeen werkt dit beter dan wanneer de gemeente de plannen bedenkt.”

Het initiatief bevindt zich nog in de testfase. Mocht het een succes blijken, dan zal de kar eens in de 4 à 6 weken in de wijk staan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *