“Haast maken met aanleg complex voor Kids United”

Het complex voor Kids United op sportpark De Kring aan de Peizerweg moet er snel komen. Dat vindt de fractie van Stad en Ommeland, voorheen de Stadspartij. Kids United is een voetbalvereniging voor jongeren met een beperking.

Kids United traint momenteel bij PKC’83 op sportpark De Kring, maar het natuurgrasveld is overbelast. Volgens Robert Groninger, bestuurslid en trainer van PKC’83, zou kunstgras op het hoofdveld van de club uitkomst bieden: “Dan kunnen de kinderen er overdag op trainen en wij in de avond”. Sportpark De Kring heeft geen kunstgras, waardoor PKC net als Kids United de laatste weken door de winter er ook niet kon spelen en trainen.

Probleem is echter dat voorlopig geen kunstgras wordt aangelegd, omdat de risico’s voor het milieu door de rubberen korrels worden onderzocht. Groninger snapt dat niet: “Er kunnen toch ook korrels van kurk op?”.

Sport 050 heeft aan Kids United laten weten dat de club mogelijk tijdelijk moet verkassen naar een complex met kunstgras. Volgens Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland is dat echter ongewenst omdat Kids United al veel verhuizingen achter de rug heeft.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *