FC Groningen verliest in laatste minuut van AZ

FC Groningen heeft zondag in Alkmaar nipt met 3-2 verloren van AZ, de nummer 3 van de eredivisie. Het winnende doelpunt viel in de blessuretijd.

Bij rust was het nog 0-0, ondanks een groot veldoverwicht voor AZ. Zo behoedde doelman Sergio Padt de FC in de 28e minuut tot driemaal toe voor een achterstand. Toch kregen ook de Groningers kansen, onder meer door Mike te Wierik, die op de paal kopte. Van alle eredivisieclubs heeft de FC het vaakst de paal of lat geraakt: liefst 22 keer.

In de 53e minuut opende Jonas Svensson de score via een slim hakballetje achter het standbeen langs. In de 66e minuut zorgde Guus Til in twee pogingen voor de 2-0 voorsprong voor AZ. Slechts vier minuten later verkleinde Tom van Weert de achterstand door op de rand van buitenspel een voorzet van Ritsu Doan in de hoek te tikken. Dat gaf de Groningers moed. Na precies 82 minuten scoorde Doan de gelijkmaker: hij schoot vanaf 20 meter de bal prachtig in de kruising.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de 92e minuut kopte Jahanbakhsh uit een hoekschop AZ toch naar de zege. FC Groningen blijft op de 13e plaats in de eredivisie, met 29 punten uit 28 duels.