Pé & Rinus en Marcel Hensema scoren met protest-Koningslied

nieuws
Still uit videoclip: 'Gronings Koningslied'

De videoclip van het protest-Koningslied werd maandagmiddag online gezet en een paar uur later liep het aantal views al richting de duizend. De videoclip waarin Marcel Hensema samen met Pé & Rinus een protest-Koningslied zingen scoort.

Het lied ‘Gronings Koningslied’ werd vorige week opgenomen in de Stadsschouwburg in de stad. “Ik ben niet zo’n feestbeest, maar voor het goede doel loop ik graag de polonaise mee”, schrijft Anton in de comments bij de videoclip. “De brief heb ik inmiddels gedrukt, getekend en in een koningsblauwe envelop met dito postzegel verstuurd naar de Koning”. En dat laatste is wat het trio precies wil bereiken: de Koning die kleur bekent. ‘Koning Willem Vier maakt het Gronings gas u rijk? Bent u onze koning of gewoon een oliesjeik?’ zingt het drietal in de videoclip.

Het lied werd vorige week gezongen na afloop van de voorstelling ‘De Verleiders’. Tijdens dezelfde voorstelling deelde Hensema een protestbrief uit tegen het predicaat Koninklijk voor Shell.

Videoclip
De videoclip die sinds maandagmiddag online te bewonderden is, is hier te zien:

Deel dit artikel:

  1. Schandalig dat het stadsbestuur de kant van de Shell kiest door het Koningsfeest door te laten gaan en onze Shell koning welkom te heten. Een grof schandaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *