KNMI kondigt toch code oranje af voor Groningen

nieuws
Foto: Windsock Hodenhagen Aerodrome Germany | Windsack Flugplatz Hodenhagen | wikipedia.nl

Het KNMI heeft vanwege de storm ‘code oranje’ afgekondigd voor Groningen.

Volgens het KNMI zijn er ook in noordelijke provincies zware windstoten mogelijk van honderd tot 120 kilometer per uur. Om die reden is er opgewaardeerd van ‘code geel’ naar ‘code oranje’. Met de code geeft het KNMI aan dat er kans is op gevaarlijke omstandigheden die veel overlast kunnen veroorzaken.

Code oranje geldt voor Groningen van 10.00 tot 13.00 uur. De verwachting is dat daarna de wind snel zal afzwakken.

Deel dit artikel:

  1. Januari was toch wel een maand van behoorlijke stormen. Als je zo terug leest zie je toch erg veel veroorzaakte schade. Verzekeraars zullen het druk gehad hebben en dat geldt ook voor de herstellers. Ik heb het idee dat stormen steeds heftiger en intenser worden, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *