Jorden en Lucas van Foreest spelen allebei remise in 12 ronde Tata Steel Challengers

sport
Foto: flickr.com/photos/smoorenburg/

De Groningse broers Jorden en Lucas van Foreest hebben remise gespeeld in de voorlaatste ronde van het Tata Steel Challengers schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

De 18-jarige Jorden speelde met wit tegen zijn landgenoot L’Ami. Het werd een Russische opening waarin Van Foreest iets beter kwam te staan, maar het was onvoldoende voor de winst. Na 31 zetten kwamen de spelers remise overeen.  Jorden staat met Amin op een gedeelde derde plaats van de veertien deelnemers met 7 punten uit 12 partijen.

De 16-jarige Lucas herstelde zich goed van vier nederlagen op rij. Met zwart hield hij Korobov op remise, een van de twee koplopers. De jongere Van Foreest staat met 4,5 uit 12 op een gedeelde twaalfde plaats. Op kop profiteerde Vidit uit India van de remise van Korobov, want hij won zijn partij wel en gaat met 8,5 uit 12 alleen aan de leiding.

Zondag is de laatste ronde in Wijk aan Zee. Vooral spannend is het bij de Masters, de groep boven de Challengers. De Nederlander Giri en de wereldkampioen Carlsen wonnen in de 12e ronde hun partijen en gaan met 8,5 uit 12 aan de leiding. Er is dus een kans dat voor het eerst sinds 1985 een Nederlander het toernooi gaat winnen. In 1985 deed Jan Timman dat voor het laatst.

 

Deel dit artikel: