Algemeen Belang Ten Boer en De Stadspartij fuseren.

De Stadspartij en Algemeen Belang Ten Boer gaan met het oog op de gemeentelijke herindeling fuseren. Beide partijen werken al samen en komen bij de verkiezingen in november voor de nieuwe gemeenteraad met één lijst.

Voorzitter René Stayen van Algemeen Belang zegt dat de problemen door de gaswinning in Ten Boer een veel grotere impact hebben dan in de stad. Ook het behoud van het dorpse en plattelands karakter met korte lijntjes naar de gemeentelijke diensten is een aandachtspunt. “De stem van Ten Boer moet ook doorklinken in de nieuwe grote gemeenteraad”, aldus Stayen.

“Ook de Stadjers  zullen profiteren van de bredere kennis en ervaring van deze grotere lokale partij. Samen zijn wij sterker dan elk afzonderlijk en kunnen we de belangen van onze inwoners  nog beter behartigen”, zegt Amrut Sijbolts van De Stadspartij.

Algemeen Belang heeft drie zetels in de gemeenteraad van Ten Boer. De Stadspartij heeft er twee in de raad van Groningen. De naam van de fusiepartij wordt later bekend gemaakt.