Stadse website nept Gerard Joling en landelijke media

nieuws
Foto: HJR Entertainment

De Groningse website en Facebookpagina Nieuwsbom heeft de woede gewekt van Gerard Joling. Nieuwsbom publiceerde een verhaal dat Joling thuis een eigen wietkwekerij heeft. Na aangifte van Joling stond daarom de digitale recherche vanmiddag al bij de redactie in de stad op de stoep.

“Het was gewoon een grap. Wij zijn een satirische website. Dat snappen mensen schijnbaar niet. En dat de Telegraaf en het Algemeen Dagblad dit direct oppakken vind ik ook verbazingwekkend”, aldus Daniël Knevelman, oprichter van Nieuwsbom.

De Telegraaf publiceerde donderdag als één van de eersten een bericht over de zogenaamde hobby van Joling. Later vandaag meldde de krant van wakker Nederland dat Joling aangifte op het politiebureau van Aalsmeer deed. Ook het Algemeen Dagblad publiceerde het verhaal van Joling en dat het om nepnieuws ging.

Knevelman kan er vooralsnog wel om lachen: “Het is een bericht van 8 november dat gisteren pas werd opgemerkt. Het management van Gerard Joling vroeg mij om het artikel te verwijderen en dat heb ik netjes gedaan. Het is dus niet zo dat ik het van de politie moest verwijderen. Overigens heb ik aan het einde van vanmiddag alle gegevens overhandigd aan de digitale recherche en ik zal maandag worden verhoord over deze zaak”.

Vanavond heeft Shownieuws van SBS6 ook een reportage over de zaak Joling. Knevelman vond het overigens niet nodig om ook voor de camera van het programma tekst en uitleg te geven.