Grote brand Carolieweg in centrum Groningen (update)

Op de hoek van de Carolieweg en de Gelkingestraat (boven de Lange Dame) in de binnenstad heeft zondagmorgen een grote brand gewoed op de bovenverdieping van een winkelpand. Nabij de Hema kwam de brandweer met groot materieel ter plekke. Het vuur is inmiddels geblust.

De bewoners werden wakker van het alarm. Zij konden het pand ongedeerd verlaten. De melding van de brand kwam rond half negen binnen. Tegen negen uur schaalde de brandweer de brand op naar grote brand. Er werd ook een hoogwerker ingezet om het vuur goed te kunnen bereiken. Er was sprake van veel rookontwikkeling.

Een deel van de zuidelijke binnenstad is afgezet. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren dicht te houden.

Ontruiming

Om tien uur meldde de brandweer dat de omliggende woningen ontruimd waren. “Bewoners worden in de buurt opgevangen. De brand woedt in de kapconstructie en daardoor kunnen we er lastig bij. Er moet wat breek- en sloopwerk aan te pas komen. Brand breidt zich niet verder uit.”

Brand meester

Om elf uur gaf de brandweer het signaal “Brand meester”.  De omwonenden kunnen weer naar huis. Voor het winkelend publiek zijn er geen obstakels meer. Wel is de hoek Carolieweg – Gelkingestraat deels afgezet.