Veel snoek bij jeugd snoekdag op Paterswoldsemeer

nieuws
Foto's:/filmpje: HSF Vissen

“Fishing Hero 4 a Day” is de naam van de snoekdag die gisteren werd gehouden op het Paterswoldsemeer. 40 kinderen uit de stad kregen de kans om een dag mee te gaan op een professionele visboot. Er werden rond de 40 snoeken gevangen die allemaal direct werden teruggezet.

De dag werd georganiseerd door de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, Robert van der Kamp en Marjan Dijkinga van de Visgids Groningen en de MJD. “We werken samen met de MJD, dat is Maatschappelijk Juridische Dienstverlening.  Zij verwijzen ons naar kinderen die het wat moeilijker hebben dan anderen. Ze hebben genoten”, zegt Henk Mensinga van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.

Ondanks de regen in de ochtend werd er goed gevangen. Tussen de middag kregen de kids patat, een frikandel en wat te drinken. Voor de vissers die met hun boot op vrijwillige basis uit heel Nederland kwamen was er na afloop een buffet. In totaal deden 26 visboten en 40 kinderen mee.