Twijfels over regeerakkoord bij burgemeester

Burgemeester Peter den Oudsten heeft zo zijn twijfels, bij het gisteren gepresenteerde regeerakkoord,  van het nieuwe kabinet van VVD, D66 CDA en CU.

In het 64 pagina’s tellende document worden een paar passages aan het noorden gewijd. Zo wil het kabinet 50 miljoen stoppen in een noordelijk investeringsfonds.”50 Miljoen voor het investeringsfonds, vergelijk dat eens met wat er aan dat aardgas is verdient.”  Maar blij is hij met experiment van de gereguleerde wietteelt:”We hebben ons al eerder aangemeld.” Groningen wordt in het stuk genoemd als een van de culturele pijlers in Nederland: “Dat sluit goed aan bij onze levendige stad”

Ook andere aanbieders mogen straks gaan rijden op op de lijn Zwolle Groningen en Zwolle Leeuwarden maar over snellere treinen richting Randstad wordt niks gezegd: “Terwijl we juist daar op inzetten ”

De burgemeester sluit zich aan bij de woorden van de Commissaris van de Koning in Drenthe.”Ze komen het geld  niet brengen, we zullen naar Den Haag moeten om onze zaak te bepleiten.”

Deel dit artikel:

  1. Met andere aanbieders op de spoorlijnen Groningen-Zwolle en Leeuwarden -Zwolle word het dus ALTIJD overstappen want je moet dan in en uitloggen met je OvKaart….
    Ja waarom zullen we die boeren daat tegemoetkomem met een snellere reistijd…. Zijn alleen goed als er wat te halen valt!
    Om niet te spreken over de fooi van 50 miljoem…. Als we meer willen dan meer gas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *