Burgemeester sluit pand vanwege gedwongen prostitutie

nieuws
Foto Andor Heij. Peter den Oudsten.

Burgemeester Peter den Oudsten wil een woning in de Spicastraat voor één jaar sluiten. Hij doet dit omdat in het pand gedwongen prostitutie door een minderjarige is geconstateerd.

Eerder dit jaar sloot de burgemeester voor een periode van zes maanden al een deel van de bewuste woning in verband met de handel in harddrugs. Burgemeester Peter den Oudsten: “Illegale prostitutie gaat vaak gepaard met dwang, uitbuiting, mensenhandel en allerlei andere vormen van criminaliteit. Ik vind dit volstrekt onacceptabel en er is mij alles aan gelegen dit te beëindigen. Het feit dat hier bovendien sprake is van illegale prostitutie door een minderjarige vrouw geldt voor mij nog eens als een extra verzwarende omstandigheid. Dit is voor mij bovendien een extra reden om malafide kamerverhuur in de stad aan te pakken.”

Tegen het voornemen van burgemeester Den Oudsten om de woning in de Spicastraat twaalf maanden te sluiten, kunnen de bewoners nog een zienswijze indienen. Dat moet binnen drie dagen gebeuren. Daarna neemt de burgemeester een definitief besluit over de te nemen maatregel.