Nieuwe locatie voor vrouwenopvang in Stad

Vrouwenopvang ‘het Kopland’ heeft een nieuwe locatie. Het nieuwe pand aan de Zaagmuldersweg is gisteren feestelijk geopend door wethouder Roeland van der Schaaf. 

Het Kopland biedt onderdak aan meerdere mensen. De locatie in de binnenstad biedt o.a. onderdak aan dak- en thuislozen. Deze locatie is er enkel voor vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld. De kinderen van de slachtoffers kunnen ook opgevangen worden op de locatie.

Nijestee heeft in samenwerking met de gemeente Groningen het nieuwe pand gerealiseerd. De centrale ligging in een woonwijk is goed voor de re-integratie van de mishandelde vrouwen. Tevens is de ligging beter voor kinderen, omdat ze nu niet meer midden in de binnenstad hoeven te verblijven. Het Kopland zal tijdens het verblijf van een slachtoffer veel aandacht vestigen op zelfstandigheid, zo kan een vrouw weer snel de draad oppakken na de nare gebeurtenissen.

De inrichting van het pand is grotendeels betaald uit donaties, het Kopland heeft aangegeven erg dankbaar te zijn voor de donaties van ‘Groningen geeft thuis’. Wat er gaat gebeuren met de oude locatie aan het Martinikerkhof is niet bekend.