Delfzijlster inbreker aangehouden door student en schilder

nieuws
foto: Andries Oord

In een studentenwoning in het centrum van de stad hebben een studente en een schilder woensdagmiddag een 19-jarige inwoner uit Delfzijl aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij wordt verdacht van een woninginbraak.

De jongeman liep rond in de studentenwoning, één van de bewoonsters sprak hem aan. De 19-jarige hield een vreemd verhaal waarop hij de woning werd uitgezet Een schilder bezig met werkzaamheden besloot de vrouw te helpen en hield de 19-jarige aan. De studente waarschuwde vervolgens de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen.

Deel dit artikel: