Alfa-college ziet aantal ICT studenten verdubbelen

nieuws

Het aantal ICT-studenten is het afgelopen jaar bij het Alfa-college verdubbeld. Ook nu zit er een groei in aanmeldingen bij de ICT opleidingen.

“We zien dat al onze ICT-studenten aan de bak komen, er is een grote vraag naar ICT-specialisten. Er is een tekort aan hbo’ers, maar ook mbo’ers vinden heel makkelijk werk”, zegt Jan van Rouwendal van het Alfa-college. Om zijn ICT-studenten zo goed mogelijk klaar te stomen voor hun toekomstige werkveld, werken zij sinds dit studiejaar structureel twee dagen in de week aan projecten van allerlei opdrachtgevers, een leermethode die veel beter past bij de ‘student van nu’.

Zo voeren studenten allerlei ICT-opdrachten uit. Vaak zijn ze dan onderdeel van een werkgroep, waarin ze hun werk zelf moeten begeleiden en afstemmen. “Daarnaast leren onze studenten nu veel meer volgens hun eigen tempo”, gaat Jan verder. “Ze moeten bepaalde vaardigheden onder de knie krijgen, maar kunnen zelf de volgorde daarin bepalen. Klassikaal lesgeven doen we dan ook niet echt meer; onze docenten zijn nu meer coach. Onze studenten gaven aan dat zo’n onderwijsvorm veel beter past bij hun behoeftes.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *