Smerige bende bij acht restaurants in de stad

nieuws

Acht restaurants in de stad stonden tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de NVWA. De restaurants kregen na bezoek van de inspectie minimaal drie boetes in twee jaar tijd. De laatste boetes dateren van eind 2016.

Het betrof vooral Chinese restaurants en restaurants met een buitenlandse keuken. Ook een brasserie en een snackbar sonden onder verscherpt toezicht. De landelijke cijfers zijn zaterdag gepubliceerd door RTL Nieuws dat een WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur) verzoek indiende van de NVWA. De inspectie maakte daarna de inspectierapporten openbaar.

Brasserie Stijl aan het Hoendiep, Wah Hing aan de Oosterweg, Sushi Mall aan het Hout en cafetaria de Wachtkamer werden bij de laatst bekende inspecties tussen mei en juli 2016 in orde bevonden.

Ni Hao in het Stadsparkpaviljoen, Bombay Palace aan de Turfsingel en De Blauwe Lotus aan de Nieuwe Ebbingestraat kregen in juni 2016 nog een boete opgelegd. Meeneemcentrum Manna aan de Korreweg is voor het laatst in juni 2016 geïnspecteerd. De uitslag van deze inspectie staat niet in de cijfers van het NVWA over 2016.