Gruno compleet verrast door bouwplannen op hun voetbalvelden

nieuws
Foto Andor Heij: Gruno tegen Forward op het hoofdveld van Gruno.

Voetbalvereniging Gruno is compleet verrast door de woningbouwplannen van woningcorporatie Nijestee op de velden van de club. Die liggen op sportpark West End in Vinkhuizen.

Nijestee heeft plannen om 2500 sociale huurwoningen door de hele stad heen te bouwen en een klein deel daarvan is gepland op beide velden van Gruno en een naastgelegen veld dat ook door Lycurgus wordt gebruikt.

Secretaris Cor van der Stam van Gruno wist nog van niks en zegt dat de clubs de velden niet kunnen missen, omdat er dan een capaciteitsprobleem gaat ontstaan. De club gaat contact zoeken met Nijestee om meer duidelijkheid te krijgen.

Ook de kantine en kleedkamers lijken volgens de plannen te moeten verdwijnen. Het verlies van de kantine zou opgevangen kunnen worden, omdat Gruno fusieplannen heeft met Groninger Boys, dat ook op sportpark West End speelt.

Op het complex liggen nog drie velden die al jaren niet gebruikt worden. Of die bij een eventuele woningbouw opgewaardeerd gaan worden is nog onduidelijk. Of alle bouwplannen van Nijestee, door gaan is ook nog niet bekend. De gemeente heeft er echter wel oren naar.