“Gemeente heeft ook zorgplicht voor vissen”

De gemeente heeft ook een zorgplicht voor vissen, dat stelt de hengelsportfederatie Groningen en Drenthe.

In de vijver in Selwerd langs de Iepenlaan en de Mispellaan werden vorige week veel dode vissen aangetroffen. Vooral karpers waren het slachtoffer. Oorzaak: waarschijnlijk de sloop van huize Patrimonium. De hengelsportfederatie en buurtbewoners denken dat de aanleg van een dam, het wegpompen van water om het puin van de sloop nat te houden en het weghalen van de fontein voor beluchting van het water de oorzaak is. De vissen zijn inmiddels weggehaald door buurtbewoners en de gemeente

Volgens buurtbewoners ligt het niet aan het warme weer want andere jaren waren er nooit problemen met de vissen in deze vijver.

Deel dit artikel:

  1. Ben benieuwd waar u was alle keren dhr of mevr
    dobber toen tientallen vrijwillige ‘Vissers’ voor de zoveelste keer de vissen hebben overgezet naar andere wateren zodat ze konden overleven. En vissen is meer dan het vangen van een vis. Het heeft ook een sociaal component en maatschappelijk component. Verdiep u eerst in de materie voordat u een oordeel klaar heeft. Kijk maar eens naar projecten als Visserslatijn waarbij de federatie samen met het IVN ouderen uit verzorgingstehuizen een mooie middag bezorgen. Of zoals morgen op het TT circuit racen tegen kanker waar onze vrijwilligers ter plekke zijn on de kinderen een mooie dag te bezorgen. En vergeet ook niet alle natuurprojecten waarbij de federatie met haar vele vrijwilligers helpt om niet alleen voor de vis maar ook voor vogels en planten een beter milieu te creeeren. Wellicht als u dat allemaal had geweten, had u dit niet geschreven. En mocht u denken dat is toch niet zon slechte organisatie, we kunnen altijd gepassioneerde vrijwilligers gebruiken. Voor info http://www.vissen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *