Statenleden: Maak werk van reparatie treinbrug Weener

Statenleden van meerdere partijen uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel hebben vrijdag hun onvrede laten horen over vertraging rondom de reparatie van de Friesenbrücke.

Dit deden ze tijdens een zitting in het Groninger Provinciehuis met parlementariërs van de Duitse deelstaat Niedersachsen. De brug waarover het treinverkeer vanuit Groningen naar Duitsland gaat, werd eind 2015 geramd door een vrachtschip. Het is nog steeds onduidelijk hoe en wanneer de brug gerepareerd wordt.

De Noordelingen vinden het onbegrijpelijk dat er anderhalf jaar na het ongeluk nog steeds geen zicht is op reparatie. De aanwezige Statenleden hebben samen een verklaring opgesteld en meegegeven aan de Duitsers. Ze willen dat er eindelijk een knoop wordt doorgehakt. Volgende week vergadert het parlement van Niedersachsen weer over de brug.

Deel dit artikel:

  1. They are barking up the wrong tree. Het is Deutsche Bahn en de politiek in Berlijn en de aanmerkelijke invloed van de Meyer Werft die voor vertragingen zorgen.

  2. Het interesseert de Duitsers geen klap. Bedenk maar eens hoe lang het duurde voordat de Betuwelijn een volwaardige aansluiting in Duitsland kreeg.

    En kijk eens naar de aanpak van zuidelijke ringweg als de bottleneck van de A7 richting het oosten. Dat is voor 90% een Duits economisch belang. Dus een onnozel enkelbaans spoorlijntje die een paar kilometer verderop de grens overgaat, heeft voor de Duitsers geen enkele prioriteit.

    En inderdaad, als die spoorbrug na eindeloos traineren uiteindelijk niet meer terugkomt wegens gebrek aan economische waarde, dan is dat vooral gunstig voor de Meyer Werf. En die is achter de schermen druk bezig om precies dat te bereiken.

  3. Ik word doodziek van dat getreuzel en die hielenlikkerij naar die “Meyer Werft” van die Duitsers. Kunnen we er Europees geen vaart achter zetten? Dan doet het EP tenminste een keer iets zinnigs.
    Een goed signaal van de Statenleden. Je moet er gewoon nu wat druk op zetten. En die Meyer Werft moet maar een toontje lager zingen. Laat ze verhuizen naar de Eemshaven, of desnoods naar Emden. Het is toch te zot voor woorden, dat zulke zeemonsters door zo’n smalle rivier moeten, die ook ecologisch volledig wordt vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *