Paradigm en gemeente nemen maatregelen tegen overlast

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het College van B&W heeft een locatieprofiel opgesteld voor het Suikerunieterrein. Deze werd gisteren in de raadscommissie Beheer en Verkeer besproken. De meeste raadsleden gaven hun goedkeuring aan de plannen om twaalf evenementen waaronder zes dance evenementen toe te staan op het terrein.

Na de geluidsoverlast van het dance evenement Paradigm, augustus vorig jaar, zijn in het locatieprofiel verschillende maatregelen opgenomen om overlast in de toekomst tegen te gaan. Zo komt er een geluidswal en moet de organisatie optredens van d.j.’s zo plannen dat er niet op alle podia tegelijk harde muziek gedraaid wordt.

Met name het CDA en de ChristenUnie vroegen zich af of het niet beter zou zijn om het geluidsniveau naar beneden te brengen. Verder gaven verschillende partijen aan dat ze graag willen dat de bereikbaarheid en de openings- en sluitingstijden beter moeten worden aangegeven.

Wethouder Joost van Keulen vermoedt dat de ringweg langs het Suikerunieterrein als klankkast fungeert en gaf aan dat de mensen van Paradigm binnenkort één van de beste geluidstechnici van Nederland inhuren. Zo wordt geprobeerd om mogelijke geluidsoverlast dit jaar te beperken.

Het Paradigm Festival is dit jaar van 11 tot 14 augustus.