GRC verliest van VELO en is uitgeschakeld in nacompetitie

GRC is door een 0-1 nederlaag tegen VELO uit Wateringen uitgeschakeld in de nacompetitie voor twee plaatsen in de hoofdklasse.

Het duel werd beslist door Biesheuvel met een doelpunt in de negende minuut. Het was te danken aan de uitstekende doelman Gerald van Nieff, dat het nog zo lang spannend bleef. Ook een strafschop genomen door Van Rossum wist de Groningse doelman te keren. In de 71e minuut had GRC zelfs op gelijke hoogte kunnen komen, maar Erwin Alt miste de penalty. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest, want VELO miste heel veel opgelegde kansen.

Na afloop was er tumult in de bestuurskamer. De delegatie van VELO was heel boos op scheidsrechter Horst uit Delfzijl, omdat hij een in hun ogen onterechte gele kaart had gegeven aan aanvoerder Daan van Rossum. Van Rossum mist daardoor de beslissende wedstrijd tegen DESO. Trainer Rinie Jurna van GRC wist de mannen van VELO te kalmeren.

Ondanks de nederlaag is Jurna een tevreden man. GRC deed het goed in de Eerste Klasse na de promotie van vorig jaar.