Gemeente zet vier waterstofwagens in

Groningen heeft, voor zover bekend, een Europese primeur te pakken. De gemeente neemt vier waterstofauto’s in gebruik: twee personenauto’s, een afvalwagen en een veegwagen.

Deze wagens kunnen de weg op dankzij de aanschaf van een nieuw waterstof-vulpunt. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van verschillende duurzame transportorganisaties, nam wethouder Joost van Keulen de nieuwe voertuigen en het waterstof-vulpunt in gebruik.

Deze primeur voor Groningen is onder meer te danken aan de Europese Unie, die het ombouwen van de wagens en de ontwikkeling van een mobiel waterstof-punt ondersteunt.

 

Deel dit artikel:

  1. Mooi zo. Ben benieuwd hoe die motoren zich houden op de lange duur. Dagelijkse inzet en vele kilometers zijn een mooie testcase voor bijvoorbeeld bussen.

    1. De motoren gaan veel en veel langer mee zijn lichter en produceren geen afvalstoffen,wat nu nog wel een probleem is de zogeheten brandstofcel deze is nog steeds peperduur en gaat nu nog niet zo lang mee,in de toekomst zal dat compleet anders zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *