“Forum wordt met goudbedekt luchtkasteel”

Volgens de stadspartij blijft het Groninger Forum een luchtkasteel dat wordt gebouwd op aannames en wensdenken. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts vindt dat dit bevestigd wordt door een brief van het college aan de raad. 

In de brief wordt aangegeven dat de exploitatie nog niet rond is en dat er tot de start van het Forum en de periode erna nog onzekerheden zijn. Het zorgwekkende hieraan is dat in dezelfde brief de raad aangeeft dat de rek er uit is bij het Forum om verdere kosten te besparen. Zelfs wethouder De Rook gaf aan dat de getallen vooral zijn gebaseerd op aannames.

Wat de stadspartij betreft wordt het vooral een bedrijfsverzamelgebouw voor de elite, en worden activiteiten van bestaande maatschappelijke organisaties erbij gesleept om de bezoekerscijfers wat op te krikken. Hiermee wordt de extra 11 miljoen euro voor het interieur goed gepraat.

Deel dit artikel:

 1. De stadspartij………
  Kom op jongens Juichen. Iemand heeft ongefundeerde kritiek op het Forum. Een standbeeld voor Amrut dus. Zie je wel dat jullie al die tijd gelijk hadden :p

  De bezoekerscijfers zijn geen aannames maar een optelsom. De toekomst is niet in steen gehouwen. Er zijn altijd onzekerheden. Het enige wat dit soort populistisch gekwalificeer wat de stadspartij doet is een vervelende negatieve sfeer rond het forum scheppen. Ze willen dat het faalt. De stadspartij is er niet voor de stad maar voor de zeikende onderstroom in de stad. Die wil ze graag bevestigen en zeker niet de indruk geven dat het goed gaat in de stad en dat ze hun chagrijn vooral aan zichzelf te danken hebben.

  1. LOL .. ‘De bezoekerscijfers zijn geen aannames maar een optelsom’

   Als je bezoekersaantallen al gaat optellen; Stel dat deze ene bezoeker zowel de bibliotheek, de bioscoop, de VVV op één dag heeft bezocht, dan kan er nooit van een optelsom sprake zijn.

   Populistisch gedoe van het stadsbestuur en de gemeenteraad. Ja en Amen! Om het maar door de strot te drukken.

   1. Wat raar dat doe ik nu nooit naar de Bibliotheek en de Bioscoop en de VVV(in mijn eigens stad nota bene) tegelijk gaan. Wellicht ga ik wat vaker naar de bibliotheek als deze ook tijden bioscooptijden op is. VVV is voor toeristen, dus daar kom ik niet.

   2. Desalniettemin, mag je deze bezoekersaantallen nooit en dan ook nooit bij elkaar optellen.

 2. Het feitenrelaas ..

  Een objectief wetenschappelijk rapport van de universiteit Wageningen over het ontstaan van het Forum. De besluitvorming vanuit de lokale politiek versus de Groningers.

  http://edepot.wur.nl/168726

  En de film aangaande het Forum. De nuloptie

 3. De Nationale Coördinator Groningen kan uiteraard ook worden gehuisvest in het Groninger Forum.

  Of een voorlichtingsbureau van de RUG en de Hanzehogeschool.

  Denk verder aan collegezalen.

  In het Groninger Forum kan alles gehuisvest worden. Ook Gasterra, de Rabobank en een dependance van de Gasunie.

  Maar wat was de oorspronkelijke doelstelling van het Groninger Forum? Houdt men zich hieraan? Of is sprake van doelverschuiving?

  Ik verwijs naar het Vuilnisvatmodel in de bestuurskunde. Een probleem vinden bij een oplossing.

  Zie: https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=Vuilnisvatmodel+in+de+bestuurskunde&spf=1495792811794

  1. Niet helemaal .. Het betrof een akkoordje van het college 2006-2010 waarin SP/ GroenLinks /PvdA. Het geïmporteerde links.

   GroenLinks kreeg de tram, waarop later 40 miljoen moest worden afgeschreven

   SP kreeg een gebouw voor de ambtenaren van 80 miljoen. De SoZaWE

   PvdA het Forum. Alsook een debacle. Het uiteindelijke bedrag in de min, zal de toekomst uitwijzen

   Het betrof een verdeling van de Langmangelden. Het vrijkomen ivm het niet doorgaan van de ZZL. want de ZZL zou zgn onrendabel zijn. Langmangelden, wat de economie van Groningen een boost had moeten geven. Ondertussen worden de mensen in Groningen /werkzoekenden/hulpbeoefenden in de krochten van de ambtelijke organisaties het leven enorm zuur gemaakt, doordat de lokale politiek met hun eigen hobby’s bezig waren. In plaats zich te bekommeren om zijn inwoners. Het Langmanrapport werd niet voor niets geschreven. Deze geïmporteerde politici worden ingevlogen hebben derhalve ook geen dossierkennis. Ik zeg; Groningen terug naar de Groningers. In maart 2010 zijn er verkiezingen. Laten we afspreken en een partij oprichten!

 4. Goede partij die Stadspartij! En wat Marc zegt. Negatief sentiment rond deze stedenbouwkundige misdaad tegen de mensheid (want doodsteek voor historische karakter van ons kleine, eens zo fraaie centrum) flink opkloppen.

  Als ik de Stadspartij was zou ik de opening van het gedrocht publicitair begeleiden. Met folders door de bus, en uitgedeeld op straat. En dat het ding met een scheldnaam benoemen. Maar ik ben bang dat de Stadspartij dat onder het mom van “dat is niet serieus genoeg” niet zal doen. De activistische rol die een lokale partij heeft aan te nemen, wordt helaas sinds vertrek van Prummel veel minder goed begrepen bij de Stadspartij. Want met een imitatie van de mijn inziens treurige figuur Jan Seton (door je lijsttrekker/fractievoorzitter) ga je je als lokale partij niet op de kaart zetten.

  Voor de rest niets dan lof voor Stadspartij. Heb de indruk dat Sijbolts echt een goed raadslid is. Met veel oog voor kleinere, maar niet minder belangrijke thema’s in deze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *