Café de Eik op de Eikenlaan sluit de deuren

nieuws
Foto: Erick Bakker

Café de Eik bij winkelcentrum Selwerd aan de Eikenlaan sluit per 1 juni haar deuren. De uitbaters zien het niet meer zitten om het café nog langer open te houden.

Het bruine café met biljart heeft een grote groep vaste gasten. Desondanks is het volgens de kastelein van dienst tegenwoordig lastig om een café als dit draaiende te houden. Vooral door het rookverbod in kleine horeca van enkele jaren geleden verloren ze klanten. Een gesprek met kastelein Henk bevestigt de geruchten. “woensdag 31 mei is inderdaad de laatste dag dat we open zijn”, zegt hij.

Marjan Drent en haar man Peter hebben met pijn in het hart het besluit genomen om het café te sluiten: “Wij hebben allebeide gezondheidsproblemen en kunnen niet meer zo veel uren draaien. Als je dan steeds personeel moet laten werken kan het op een gegeven moment niet meer uit”, zegt Marjan.

Met de sluiting van Café de Eik komt er weer een einde aan een bruin café in de stad. Onder andere de Bellevue, de Overwinning en café Hofman gingen de Eik voor.

Of er een nieuwe eigenaar in café de Eik komt is nu nog niet duidelijk. Woensdag overdag en ’s avonds is het café voor het laatst open. De uitbaters verwachten grote drukte.