Rehwinkel burgemeester van Zaltbommel

nieuws
foto: Roel Breet

Peter Rehwinkel, oud-burgemeester van Groningen, wordt waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Hij begint dinsdag al, zo maakte de provincie Gelderland maandagavond bekend. Hij blijft in elk geval tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 aan.

De 52-jarige Rehwinkel volgt Albert van den Bosch op, die sinds maart lid is van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. De fractievoorzitters van Zaltbommel kozen hem uit vijf kandidaten. Alleen de fractie van de SGP stemde voor een andere kandidaat.

Rehwinkel is lid van de PvdA en woont tegenwoordig in Amsterdam. Van 2004 tot 2009 was hij burgemeester van Naarden en vervolgens tot 2013 van Groningen. Er was veel kritiek op zijn functioneren, onder meer na de Project X-rellen in Haren en de bestrijding van hoog water in het Eemskanaal. Rehwinkel trad vervolgens af om in Barcelona rampenmanager worden. Het bleek later niet om een echte baan te gaan.