“Onterechte boetes besteden aan voorzieningen honden”

De Vereniging Hondvriendelijk Groningen wil dat de gemeente boetes die zij onterecht heeft geïnd besteedt aan voorzieningen voor honden.

De gemeente heeft tussen 2011 en 2013 meer dan 950 bekeuringen uitgedeeld aan eigenaren van honden die niet aangelijnd waren. De boete bedroeg 90 euro en 7,50 aan administratiekosten en had alleen gegeven mogen, na een klacht, als de honden overlast veroorzaakten. Twee baasjes die bezwaar maakten kregen in hoger beroep, hun geld terug. De VHG wil dat het restant van het geïnde geld, bijna 40.000 euro wordt besteed aan uitlaatveldjes en speeltoestellen voor honden.

” Burgers moeten ervan kunnen uitgaan dat boetes volgen de regels werden opgelegd. Dat dat hier niet is gebeurd vind ik volstrekt onbetrouwbaar” aldus Thijs Versteegh woordvoerder van Hondvriendelijk Groningen.

Deel dit artikel:

  1. Ik heb het idee dat die regel nu nog steeds zo is, want nog altijd laat 80% van die lui hun hond loslopen waar dat niet mag. Vooral in het Stadspark. Kies je als hardloper een “veilige” weg door het park, buiten de loslooproute om, lopen ze nog bijna allemaal los. En als je ze iets toevoegt, je raad het al, worden ze hysterisch en agressief. Maar hoe moet ik dan klagen ? Als ik een uur later weer thuis ben de politie bellen en zeggen dat een mij onbekend iemand zijn hond los liet lopen ? Lachwekkend, dat werkt toch niet. Gewoon veel kontroleren en bekeuren. En die 40000 steken in ruimere euthanasiemogelijkheden ?

  2. definitie loslopen de honden die GEEN overlast veroorzaken is dus gewoon een bon uit schijven. bij de BOA is dat altijd het geval. eerst schijven dan praten dat heeft amts misbruik! zo gaan de gemeente om met haar burgers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *