Groningse mishandeld door ex

nieuws
Foto: Andries Oord

Een 18-jarige Groningense is vrijdagavond opgenomen in het ziekenhuis nadat ze in de Rode Weeshuisstraat was mishandeld door haar ex-partner.

Het slachtoffer is met ernstige verwondingen in haar gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte, een 35-jarige inwoner van Groningen, is later in de nacht aangehouden in zijn woning.

Slachtoffers van geweld gaan lichamelijk en geestelijk gebukt onder dat wat hen is overkomen. Dat geldt ook voor geweld in de relationele sfeer. Huiselijk geweld zegt echter niets over de plaats van het geweld, maar over de relatie tussen pleger en slachtoffer.Om een vuist te maken tegen huiselijk geweld, is het belangrijk dat de politie meldingen krijgt of door slachtoffers aangifte wordt gedaan. Als een slachtoffer advies of ondersteuning wil is Slachtofferhulp Nederland hiervoor beschikbaar. Meer informatie over geweld in de (ex)relationele sfeer is te vinden op de website van de politie.