Technisch vernuft bij muziekspektakel op Harens Lyceum

Ruim vijftig lampen, diverse microfoons en even zo veel instrumenten. Het Harens Lyceum maakt zich op voor een grote muziekavond. Maar voor het zover is moet er heel wat gebeuren.

“Ik denk dat we hier wel zo’n twaalf uren aan gewerkt hebben”, zegt lichttechnicus Yoran Staal. Yoran zit in de vijfde klas en is helemaal gek van alles wat met lichttechniek te maken heeft. “Ja, ik vind het geweldig om een optreden nog mooier te maken. Om er echt iets unieks van te maken.”

“Kijk”, zegt hij. “Hieronder zie je een aantal schuiven en knopjes, en hierboven een touchscreen. Samen met een aantal schoolgenoten hebben we lichtprogramma’s ontworpen voor de muziekavond. Daar zit heel veel tijd in, maar het is zo ontzettend gaaf om te doen.”

Voor de muziekoptredens op het Harens Lyceum beschikt men over een eigen crew. “Door middel van workshops, informatie op internet en heel veel oefenen heb ik dit me zelf eigen gemaakt”, zegt geluidstechnicus Annemijn van der Werff. “Het is ontzettend leuk om te doen, ook omdat ik beslis hoe het gaat klinken.”

Op de muziekavond die vrijdagavond wordt gehouden zullen diverse bands te horen zijn. De avond begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *